skip to Main Content

Wil je ondernemer worden, maar geen idee hoe te beginnen? Dereizenondernemer.nl staat jou als startende ondernemer en gevestigde ondernemer te hulp. Behalve adviezen en doorgroei geeft dereizenondernemer ook handige tips en ideeën om succesvol te worden.

Business Plan

Voordat je begint met ondernemerschap heb je een business plan nodig. Planning speelt een groot rol om succesvol te worden. Een business plan is een goede start. Wat komt er allemaal in je businessplan voor? In het businessplan definieer je de vaardigheden en zwakke punten van jezelf. Je geeft aan wat je aanbiedt, hoe het uniek is en hoe je van plan bent jouw aanbod te laten groeien. Probeer je bovendien mentaal en praktisch voor te bereiden op alles wat mis kan gaan en hoe je daarmee om zou gaan. Deze zijn punten waarbij je afvraagt wat je kunt doen als je failliet raakt.

Financiële uitdagingen

Je zou klanten een korting kunnen bieden als ze een aanbetaling of het volledige bedrag vooraf betalen, of zelfs een incentive, b.v. betaal 10% minder als je je product of dienst een week eerder levert. Ook al wat je besluit is, pas op voor schulden, dit is een van de grootste moordenaars bij het groei van de kleine bedrijven.

Wees zuinig

Weersta de verleiding om te pronken met luxe kantoren, dure apparatuur en over-the-top marketing. Het levensonderhoud van je bedrijf hangt af van wat er in uw portemonnee zit, Als beginnende ondernemer hoef je nog niet zoveel uit te geven aan luxe of dingen die nog geen voorkeur hebben.

Hulp vragen

Er zijn tal van bronnen voor netwerken, kennisdeling en advies. Netwerken is niet alleen voor nieuwe zakelijke kansen; het kan een geweldige bron van steun en frisse ideeën zijn. Je kunt evenementen bezoeken om meer contact op te bouwen. Je mag ook advies vragen aan mensen zoals de verhuurder, bank manager of andere bedrijven.

Marketing maar financieel zwak

Het is belangrijk om te letten op de marketing van je nieuw bedrijf, maar hoeft niet duur te kosten. Social media is een goede manier, want het maken van je bedrijfspagina op Facebook is gratis en zal je online zoekresultaten helpen rangschikken. De bottom line met marketing is om alles en nog wat te proberen. Je weet pas wat voor jou werkt als je het probeert.

Team opbouwen

Neem eerst de tijd om mensen grondig te interviewen om er zeker van te zijn dat ze passen bij jouw cultuur en je waarden delen. Ten tweede kan het moeilijk zijn om los te laten, maar het is belangrijk om te leren hoe je taken kunt delegeren. Tot slot, verwacht niet dat mensen je klonen zijn. Sta open voor nieuwe meningen en suggesties. Je manier van werken mag hetzelfde zijn, maar je moet ook altijd openstaan voor nieuwe perspectieven.

Back To Top