skip to Main Content

Welkom op de FAQ-pagina van de reizende ondernemer. Wil je contact met ons maken of wil je meer weten over onze diensten dan moet je nu naar de contactpagina. Je moet simpel en snel het contactformulier invullen. Maar zoals je weet hebben ondernemers het altijd druk. Tijd is geld. En als je geen tijd wilt verliezen, moet je even snel een kijkje nemen om deze pagina. Hier hebben wij de basis vragen beantwoord, waarmee de meeste ondernemers zitten. Verspil geen tijd meer en zoek snel naar jouw vraag. Als die niet hier voorkomt, mag je ons gerust een bericht sturen. Wij proberen ook zo snel als mogelijk te antwoorden.

1. Hoeveel tijd zal ik moeten investeren in mijn bedrijf?

Succesvol worden zal meer tijd, moeite, bloed, zweet en tranen kosten dan je je op dit moment kunt voorstellen. Als je nog niet bent begonnen, ben je nu in de wittebroodswekenfase van jouw inspanningen om jouw bedrijf op te bouwen. Je gedachten kunnen afdwalen naar werken op het strand, uitslapen, de wereld rondreizen, enz., maar in werkelijkheid werkt het helemaal niet zo. Lange dagen, lange nachten, lange weken, lange weekenden, het gaat allemaal om het opbouwen van een droom en een leven waar je blij mee bent. Het punt is dat alles wat de moeite waard is, veel moeite zal kosten, en je moet bereid zijn om niet alleen in jezelf te investeren, maar ook in het succes van je bedrijf.

2. Moet ik bang zijn voor concurrenten?

Je zou kunnen denken dat concurrentie niet goed is. Maar de meeste pijnpunten zijn opgelost. En concurrentie hebben is een waardevol hulpmiddel. De concurrentie gebruiken om meer te weten te komen over trends en waar jouw publiek zich bevindt, kan echt helpen bij het opzetten van een bedrijf. Netwerken met concurrentie kan je ook helpen op de hoogte te blijven van veranderingen en de deur openen voor samenwerkingsmogelijkheden in de toekomst.

3. Ik zoek hulp?

Als je een startende ondernemer bent loop je tegen heel veel tegen. En niet iedereen is gezegend met een goed goeroe. Dus als je een goede vriend zoekt om je te begeleiden, moet je weten dat wij altijd klaar staan voor je. Stuur maar een berichtje als je hulp nodig hebt met opstellen van jouw businessplan of marktonderzoek.

4. Ik wil ondernemer worden, om rijk te zijn. Ben ik fout?

Veel mensen zeggen dat je het werk met heel veel liefde moet doen. En aan startende ondernemers zeggen ze ook vaak dat je niet veel geld moet verwachten als je pas op de markt bent. Je kunt geld verdienen met een succesvol bedrijf. Geld is een belangrijke reden dat veel mensen een bedrijf starten. Natuurlijk is geld niet alles, dus rijkdom is niet de enige motivatie om een onderneming te starten. Het is slechts één van de vele redenen. Maar respectabele hoeveelheden geld zijn wel degelijk van belang, en kunnen je zelfs gelukkiger maken.

5. Moet ik hoog opgeleid zijn?

Denk niet dat je een MBA nodig hebt. Dit is niet de bedrijfswereld – een eigen bedrijf starten is een ander beestje, en in veel gevallen kun je de ondernemersvaardigheden oppikken die je nodig hebt.

Veel mensen starten zelfs een bedrijf omdat ze nieuwe vaardigheden willen leren. Het is een dynamische manier om jouw kennis te vergroten. Je hebt de vaardigheden nodig om het te realiseren en klanten binnen te halen. Ondernemerschap stelt je in staat om die vaardigheden gaandeweg te leren en ze gaandeweg toe te passen. Omdat je waarschijnlijk niet overal een expert in kunt zijn, kun je ook anderen betalen om sommige van deze dingen te doen. Maar hoe meer je leert, hoe meer je zelf kunt doen.

Back To Top